Ara & Zam

Salam dan selamat sejahtera. Selesai Majlis pernikahan Pertama untuk Dzul Fadli Akmal Photography. Terima kasih kepada Ara dan Zam sebab sudi ambil aku jadi jurugambar diorang. Untuk pengetahuan korang, Ara merupakan kawan kepada Nana dan Azizul yang aku tolong buatkan poster kahwin tu.

IMG_6197 IMG_6209 IMG_7676

Majlis pernikahan ni dibuat sebelah malam. Nervous jugakla aku. Nasib baik ada adik aku teman. Bila pakai kamera crop body dgn ultra wide lens ni kena pasrah je dengan noise. Melainkan aku ada ultra wide yang f2.8 ke..huhu. Waktu malam tanpa cahaya matahari memang gelap walaupun kita nampak lampu semua macam cukup. Insyaallah kalau ada rezeki aku akan cari lens dan body yang lebih baik.

IMG_6220 IMG_6226 IMG_7736

Aku mula ambil gambar baju dan kasut. Lepas tu gambar pengantin perempuan bila dah hampir siap. Kira tinggal touch up sikit je. Meriah la sikit sebab ade kawan dia sekali. Lepas tu aku terus bergegas ke surau tempat nikah.

IMG_6277 IMG_6287 IMG_6295 IMG_6296 IMG_6322 IMG_6324 IMG_6331

Untuk majlis waktu malam ni ISO tinggi jadi gambar aku banyak noise. Aku cuba sedaya upaya untuk denoise dalam photoshop.

IMG_6408 IMG_6416

First time dapat job dah dapat yang balik tengah malam. Itula dugaan namanya. Rezeki datang dalam pelbagai bentuk dan keadaan. Takleh la nak yang senang je ye tak? Tapi tengah malam gak la baru gerak balik. Esok sanding lak 😉

Semoga Allah menganugerahkan barakah kepadamu, semoga Allah SWT juga menganugerahkan barakah atasmu. Dan, semoga Dia menghimpun kalian berdua dalam kebaikan

Setakat ni dulu dari aku,

Dzul Fadli Akmal Bin Dzul-Kifli
Emel : dfakmal86@gmail.com
Laman Web : https://dzulfadliakmal.com/
Laman FB : https://www.facebook.com/dzulfadliakmalphotography

Tinggalkan komen anda

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s