Nafisah & Fazri

outdoor portrait paya indah wetland

Salam dan selamat sejahtera. Aku nak share sikit gambar-gambar Majlis Perkahwinan kawan sekolah rendah dulu, Nafisah. Kitorang panggil dia Siti je biasanya. Majlis nikah berlangsung di Masjid Kg. Sg. Lang Baru.

Majlis nikah masjid kg. sg. lang baru Majlis nikah masjid kg. sg. lang baru Majlis nikah masjid kg. sg. lang baruMajlis nikah masjid kg. sg. lang baruMajlis nikah masjid kg. sg. lang baru

Majlis persandingan dilangsungkan selepas pernikahan. Sekali jalan. Senang cerita. Leh kemas rumah sekali je. Heheh. Yang best bila ambil gambar kawen member, ramai la member lain datang. Bila lagi nak jumpa kan? Kebanyakannya kawan dari sekolah rendah lagi.

Majlis sanding sg. langMajlis sanding sg. langMajlis sanding sg. lang

Outdoor kali ni kitorang pergi ke Paya Indah Wetland. Ini kali pertama aku pergi sini jadi aku sangat-sangat excited. Kawasan ni luas, tapi biasanya weekend ramai orang. Kena pandai cari tempat. Ini kali pertama aku bawak dan guna diffuser yang besar bagak. Sebabnya kawasan yg aku amik gambar tu bawah pokok dan bayang-bayangnya tak sekata.

Outdoor Paya Indah Wetland Outdoor Paya Indah Wetland Outdoor Paya Indah WetlandOutdoor Paya Indah WetlandOutdoor Paya Indah Wetland

Waktu balik aku perasan batang pokok mati kat bawah pencawang elektrik. Dengan langit yang tengah cantik aku ajak diorang ambil gambar. Memandangkan matahari kat belakang pengantin, aku gunakan peluang ni untuk guna flash dan trigger aku. Hasilnya adalah apa yang korang tengok kat atas. Aku jadikan gambar ni sebagai cover photobook dan mungkin aku akan teruskan style ni untuk masa depan.

Semoga Allah menganugerahkan barakah kepadamu, semoga Allah SWT juga menganugerahkan barakah atasmu. Dan, semoga Dia menghimpun kalian berdua dalam kebaikan

Setakat ni dulu dari aku,

Dzul Fadli Akmal Bin Dzul-Kifli
Emel : dfakmal86@gmail.com
Laman Web : https://dzulfadliakmal.com/
Laman FB : https://www.facebook.com/dzulfadliakmalphotography

Tinggalkan komen anda

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s