Little Caliphs

IMG_9174.jpg

Salam dan selamat sejahtera. Kali terakhir aku bekerja dengan budak-budak kecik adalah pada tahun 2010. Waktu tu aku jadi fasilitator Schoolnet kat SK Serting Ilir, Batu Kikir, Negeri Sembilan. Sekolahnya kecik je. Setiap darjah ada satu kelas. Berbeza dengan sekolah aku dulu.

Sesi ni aku ambil gambar kelas di Tadika Little Caliphs, Hulu Langat. Salah seorang mak kepada pelajar ni yang punya idea. Mula-mula nak ambil gambar konvo dia. Tapi memandangkan ada kekangan, dia tukar jadi sesi anak dia. Katanya ini batch pertama untuk cawangan ni. Jadi istimewa la sikit 🙂

IMG_9022

IMG_9032

IMG_9033

Mula-mula ambil gambar dalam kelas waktu diorang belajar. Lepas tu cikgu diorang bawak keluar ke padang permainan berhampiran. Aku ingat buat kat tempat lapang senang la sikit. Aku lupa diorang budak-budak. Bila nampak taman permainan, ape lagi…huhu

IMG_9102

IMG_9106

IMG_9162

IMG_9169

Nasib la tak ramai sangat budaknya. Tapi jenuh la jugak nak suruh berposing. Tu belum kira yang penat lagi. Pastu bagi rehat kejap dia pergi berlari main..huhu. Anak-anak. Teringat aku ajar komputer kat budak pra sekolah dulu. Kenangan yang aku takkan lupakan.

Sampai sini dulu. Doakan aku murah rezeki, boleh update selalu 🙂

Tinggalkan komen anda

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s