Siapa Aku?


IMG_5758

Dzul Fadli Akmal Bin Dzul-Kifli
30 Jun 1986
Kuala Kubu Bharu

Aku dari sekolah rendah memang jenis yang suka pegang kamera sendiri. Tak puas kalau setakat masuk dalam gambar orang lain. Sekolah menengah pun sama. Masa kat SEMASHUR aku join sidang redaksi. Ambil gambar untuk majalah sekolah. Waktu tu la pertama kali kena marah sebab gambar yang aku ambil tak betul. Dari situ la aku mula belajar. Waktu kat UKM, aku ambil fotografi sebagai Ko-Kurikulum. Tahun 2010, aku beli kamera DSLR sendiri untuk rakam kenangan aku bekerja di Sekolah Serting Ilir, Batu kikir, Negeri Sembilan. Tahun 2013, aku mula secara rasmi dengan syarikat sendiri, Dzul Fadli Akmal Photography (002367302-M).

Depan pintu pun jadi. Sapa nak amik gambar kat rumah sendiri pon boleh. Sedia tempat je ;-)
Depan pintu pun jadi. Sapa nak amik gambar kat rumah sendiri pon boleh. Sedia tempat je 😉

Kat atas ni adalah behind the scene untuk gambar kat atas tu. Aku selalu ambil gambar macamni untuk fahamkan macam mana semua peralatan ni berfungsi. Insyaallah satu hari nanti aku akan buka studio sendiri dan keluarga, atau pengantin boleh datang untuk sesi bergambar dalam keadaan santai dan selesa.

Gambar lama guna konsep yang sama
Gambar lama guna konsep yang sama

Tinggalkan komen anda

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s